One1 Oy:ltä lämpöpumpputeknologiaan perustuva energiaratkaisu Herkkumaa Oy:n tehtaalle Tuulokseen

One1 Oy:ltä lämpöpumpputeknologiaan perustuva energiaratkaisu Herkkumaa Oy:n tehtaalle Tuulokseen

One1 Oy integroi Herkkumaa Oy:n Tuuloksen tehtaalle energiaratkaisun, joka perustuu lämpöpumpputeknologiaan. Ratkaisussa hyödynnetään esimerkiksi pastöroinnissa, höyryntuotannossa ja kylmäntuotannossa syntyvä hukkalämpö uudelleen tehtaan prosesseissa. Energiaratkaisulla katetaan noin 100 % tehtaan vuotuisesta kylmäenergiatarpeesta ja merkittävä osa lämpöenergiantarpeesta. Hankkeen uutuusarvo liittyy integroituun lämmöntuotantoon, jossa yhdistetään uudella tavalla lämpölaitos, lämmön ja kylmän varastointi, lämpöpumput, sekä kylmälaitos yhdeksi kokonaisuudeksi.

One1 Oy vastaa energiaratkaisun toimituksesta ja operoinnista. Kokonaisuus on osa One1 energiapalvelua. ”Vastaamme tällä paikallisesti asiakkaiden muuttuviin energiatarpeisiin, jossa One1 ottaa vastuun koko energian tuotannosta ja sen toimittamisesta asiakkaalle, toteaa One1 Oy:n toimitusjohtaja Mika Kallio.”

Energiatehokkuustoimien on suunniteltu alkavan ennen ensi Kesää. ”Pyrimme toiminnassamme koko ajan kohti hiilineutraalimpaa toimintaa. Tämä on ensi askel kohti laajempaa ja kokonaisvaltaista kiertotaloutta, jossa One1 pitkäaikaisena luotettuna kumppanina tuo vahvaa teknistä osaamista ja vie meitä kohti hiilineutraalisuutta”, kommentoi Herkkumaa Oy:n toimitusjohtaja Atte Rekola. ”Seuraavana suunniteltuna askeleena meillä on fossiilisten polttoaineiden korvaaminen uusiutuvilla energialähteillä kaikissa teollisissa prosesseissa”.

Lisätietoja

Herkkumaa Oy

Toimitusjohtaja

Atte Rekola

puh. 0400 902 590

One1 Oy

Toimitusjohtaja

Mika Kallio

puh. 044 323 7707